ویزای ترانزیت چیست؟
ویزای ترانزیت چیست ؟ ویزا از واژه charta ، به معنی “کاغذی که دیده شده است” برگفته شده است و یک مجوز مشروط است که توسط یک قلمرو به یک بیگانه اعطا میشود و به آنها امکان ورود، ماندن در داخل یا ترک آن قلمرو را میدهد. به طور معمول ویزا میتواند شامل محدودیتهایی برای مدت اقامت مسافران یا گردشگران، مناطقی در داخل کشور که ممکن است به آن سر بزنند، تاریخهایی که میتوانند وارد شوند، تعداد بازدیدهای مجاز یا حق یک فرد برای کار در کشور مورد نظر باشد. ویزا معمولاً به صورت برچسبی که در گذرنامه متقاضی یا سایر مدارک سفر تأیید شده باشد، صورت میگیرد.
ویزای ترانزیت به چه ویزایی میگویند؟
ویزای ترانزیت یک ویزای کوتاه مدت است که به مسافر اجازه میدهد در فرودگاه کشور واسطه برای مدت کوتاهی برای مثال در حد تعویض هواپیما یا وسیله نقلیه توقف کند و از آنجا به مقصد اصلی سفر کند.
اعتبار این ویزا معمولاً بسته به کشور یا شرایط سفر ویژه ترانزیت با مدت کوتاهی مانند چند ساعت تا ده روز محدود میشود.
ویزای ترانزیت هوایی، که برای برخی از کشورها برای عبور از فرودگاههای خود حتی بدون کنترل گذرنامه لازم است و ویزای خدمه، مباشر یا ویزای راننده هم در قالب همین ویزا برای افرادی که در هواپیما، کشتی، قطار، کامیون، اتوبوس و هر وسیله دیگر حمل و نقل بینالمللی یا کشتیهایی که در آبهای بینالمللی مشغول کار یا آموزش دیدهاند، صادر میشود.
شرکت لیانا پرواز برگزارکننده تورهای ارزان و با کیفیت خارجی ازجمله تور مالزی
اما دلیل اصلی اعمال قانون ویزای ترانزیت :
دلیل اعمال قوانین سخت گیرانهای برای صدور این ویزا مبارزه با پناهندگی مسافران است و معمولا از طرف کشورهای توسعه یافته به جهت جلوگیری از پناهندگی مسافران از کشورهایی که ریسک پناهندگی را دارند در فرودگاهها تنظیم شده است.
انواع ویزای ترانزیت
سالن ترانزیت منطقهای بینالمللی در فرودگاه محسوب میشود و تا زمانی که مسافر سالن را ترک نکرده چون مهر ورود به کشور در پاسپورت درج نشده است در واقع وارد خاک آن کشور نشده است و نمیشود، ولی هستند کشورهایی که حتی برای ورود و توقف کوتاه برخی از مسافران در سالن ترانزیت هم درخواست ویزا دارند که این ویزا دارای دو نوع است:
در نوع اول ویزای صفربار ورود یا ترانزیت فرودگاهی (Airport Transit Visa) نام دارد و در ردهبندی ویزاهای شینگن به ویزای A موسوم است. در این حالت مسافر مجاز به خروج از فرودگاه و عبور از مرز هوایی نیست. مسافر فقط داخل فرودگاه پس از انتظار چند ساعته در سالن ترانزیت، هواپیما را تعویض کرده و به مسیر خود ادامه میدهد.
در نوع دوم ویزای ترانزیت در ویزاهای شینگن ویزای نوع B نامیده میشود و مسافر مجاز به ترک فرودگاه و رساندن خود به فرودگاهی دیگر در همان شهر یا کشور است.
ویزای ترانزیت بر اساس دفعات ورود و خروج به صورت یکبار، دوبار یا چند بار ورود ممکن است صادر شود. اتباع بعضی از کشورها همانند کشور ما ایران برای حضور در منطقه ترانزیت بینالمللی فرودگاههای خارجی به ویزای ترانزیت نیاز دارند.
بازدید از خلیج فانگ نا، جزیره فی فی، جزایر سسیمیلان و دیگر جاذبه های تفریحی در تور تایلند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان لیانا پرواز در ارتباط باشید.
هزینه ویزای ترانزیت
برای دریافت ویزای ترانزیت باید هزینهای پرداخت شود که در هر کشور توسط وزارت امور خارجه آن کشور تعیین میشود.
مدارک لازم برای ویزای ترانزیت
مدارک معمول برای صدور ویزای ترانزیت عبارتند از:
- فرم درخواست ویزا
- بیمه مسافر
- گذرنامه معتبر
- مدارک مربوط به مقصد آخر(کشور ثالث) شامل رزرو بلیط، ویزای صادر شده کشور سوم در صورتی که برای سفر به کشور سوم احتیاج به ویزا باشد.
- عکس