بررسی شرایط اخذ پاسپورت
پاسپورت چیست؟چگونه پاسپورت بگیریم؟ به طور کلی اخذ پاسپورت یا گذرنامه روند پیچیده یا دشواری ندارد و شما به راحتی می توانید اقدام به دریافت آن کنید. گذرنامه نوعی شناسنامه بین المللی است که برای سفر یا اقامت در خارج از کشور خود باید اقدام به دریافت آن کرد. در کشور ما ایران افرادی که قصد خروج از کشور را داشته باشند باید گذرنامه بگیرند. عبور از مرز کشور بدون گذرنامه غیر قانونی است. صدور گذرنامه به عهده پلیس گذرنامه است و بازرسی گذرنامه در مرزهای کشور بر عهده شهربانی و یا ژاندارمری است.
مدارک لازم برای اخذ پاسپورت
مدارک لازم برای اخذ پاسپورت آقایان شامل موارد زیر است:
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
- اصل و کپی کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت که حتما باید هوشمند باشد ولی آقایان بالای 50 سال نیاز به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.
- عکس 4*6 که باید با زمینه سفید و بدون کلاه، کراوات و عینک و غیره باشد به طوری گوش و پیشانی آنها معلوم باشد.
مدارک لازم برای اخذ بانوان شامل موارد زیر است: - اصل و کپی شناسنامه که به تایید اداره ثبت احوال رسیده باشد.
- عکس 4*6 با زمینه سفید و حجاب کامل، عکس دختران برای 5 سال به بالا باید با حجاب باشد.
نکات مهمی که برای اخذ پاسپورت باید بدانید!
- افراد بالای 15 سال باید شناسنامه عکس دار و گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشند.
- کسانی که عمل های جراحی زیبایی انجام دادهاند و عکس جدیدشان با عکس شناسنامه و کارت ملی تفاوت فاحشی دارد باید از پزشک معالج خود گواهی معتبر ارائه دهند.
- باید متذکر شد که بانوان و فرزندان زیر 18 سال برای گرفتن گذرنامه نیاز به اجازه نامه رسمی همسر و یا قیم قانونی رسمی و محضری از دفاتر رسمی باشند.
- برای دریافت گذرنامه هر فرد شخصا باید به دفاتر مراجعه و مدارک خود را ارائه دهد.
- پس از اتمام کارتان در دفاتر پلیس 10+ به خاطر داشته باشید که حتما رسید دریافت کنید.
برای آگاهی از قیمت تور عمان به سایت لیانا پرواز مراجعه نمایید.
بانوان برای اخذ پاسپورت نیاز به اجازه نامه رسمی از همسر خود دارند. پس آنها باید به دفتر خانه رسمی مراجعه کنند و نامه رسمی و محضری از همسر خود دریافت نمایند ولی بانوانی که ساکن و مقیم خارج از کشور هستند نیازی به این اجازه نامه ندارند. اگر بانوانی باشند که همسر آنها فوت کرده باشد باید اصل گواهی فوت همسر و شناسنامه او را ارئه دهند. همچنین بانوانی که طلاق گرفته باشند برای اخذ پاسپورت باید اصل طلاق نامه خود را ارائه دهند.
هنگامی که مدارک شما آماده شد پس از پرداخت هزینههای لازم مثل عوارض نیروی انتظامی و شهرداری و پلیس 10+ و هزینه پستی می توانید به یکی از مراکز پلیس 10+ مراجعه نمایید و مدارک خود را برای گرفتن پاسپورت به آنها تحویل دهید. حدودا تا 8 روز بعد از طریق اداره پست به نشانی که شما دادهاید گذرنامه به دستتان خواهد رسید. اگر استعلامهای شما که اداره گذرنامه برایتان میگیرد به مشکل برخورد کند گرفتن پاسپورت به تعویق میافتد و از طریق اداره گذرنامه این اشکالات به شما اطلاع داده خواهد شد.
هنگامی که شما مدارک خود را به دفاتر پلیس 10+ ارائه میدهید حتما باید دقت داشته باشید آدرس دقیق پستی خود را بنویسید تا مشکلی برایتان به وجود نیاید. کسانی که می خواهند گذرنامه خود را تعویض کنند باید حتما اصل و کپی گذرنامههای قبلی خود را ارائه دهند. همچنین ارائه کپی از صفحات مشخصات و صفحهای که مهر ورود و خروج دارد الزامی است.
اخذ پاسپورت برای بازنشستگان نیروی انتظامی
اگر بازنشستگان نیروی انتظامی قصد گرفتن گذرنامه داشته باشند، آن دسته از بازنشستگان نیروی انتظامی که هنوز 5 سال از دوره بازنشستگی آنها نگذشته باشد حتما از حفاظت یگان مربوطه نامه داشته باشند. ولی بازنشتگان نیروی انتظامی برای گرفتن پاسپورت که 5 سال از دوره بازنشستگی آنها گذشته باشد باید همراه خود اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را داشته باشند. نظامیانی که قصد گرفتن گذرنامه دارند و هنوز مشغول به کار هستند باید از حفاظت یگان خود نامه داشته باشند و آن را اول به دبیرخانه اداره گذرنامه تحویل دهند و بعد از ثبت آن به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی تحویل دهند.
گذرنامه های گمشده
اگر اعتبار گذرنامههای شما هنوز تمام نشده ولی گذرنامه شما گم و یا مخدوش شده است باید به اداره گذرنامه غرب تهران که در خیابان یافت آباد، بلوار معلم، نرسیده به چهارراه قهوه خانه مراجعه نمایید و بعد از گرفتن نامه از این اداره به دفاتر پلیس 10+ مراجعه کنید. ولی اگر اعتبار گذرنامه شما تمام شده باشد و بعد از آن گم و یا مخدوش شود باید مستقیما به دفاتر پلیس 10+ مراجعه کنید.
برای اطلاع از بهترین زمان رزرو تور تایلند با کارشناسان لیانا پرواز در ارتباط باشید.
انواع گذرنامه
- گذرنامه عادی یا توریستی: با اخذ این گذرنامه شما میتوانید برای گردش، تحصیل و یا تجارت به کشورهای دیگر سفر کنید.
- گذرنامه دیپلماتیک: این نوع گذرنامه به مقامات سیاسی داده میشود.
- گذرنامه خدمت: این نوع گذرنامه به کارمندان دولت برای سفر کاری داده می شود.
افرادی که نمیتوانند گذرنامه بگیرند:
- افرادی که از طرف مقامات قضایی ممنوع الخروج شده باشند. برای اطلاع از علت ممنوع الخروجی به اداره گذرنامه غرب مراجعه کنید.
- افرادی که در خارج از ایران سو پیشینه دارند.
- افرادی که به تشخیص مقامات قضایی سفر آنها بر خلاف مصلحت کشور باشد.
- افرادی که دارای بدهی مالیاتی باشند.
افرادی که می توانند گذرنامه بگیرند:
همه افراد می توانند گذرنامه بگیرند. کودکان و افراد زیر 18 سال با اجازه ولی میتوانند گذرنامه دریافت نمایند. سربازان نظام وظیفه با دریافت مجوز کتبی از اداره وظیفه عمومی می توانند گذرنامه بگیرند.
اعتبار پاسپورت چیست؟
گذرنامه هم مانند دیگر مدارک دارای اعتبار است. بر اساس قانون کشور ما هر گذرنامه 5 سال دارای اعتبار است و بعد از آن فقط برای 5 سال میتوان آن را تمدید کرد.
نکات مهم درباره پاسپورت
شما باید دقت کنید که تحت هیچ شرایطی مدارک شناسایی خود مانند گذرنامه را در اختیار افرادی که نمیشناسید قرار ندهید. اگر در این باره توجه لازم را نداشته باشید، در صورت بروز هر گونه مشکلی تمامی مسئولیت آن با شماست. اگر شما قصد سفر دارید و گذرنامه خود را در اختیار شرکتهای مسافربری قرار میدهید، دقت کنید که حتما از آنها رسید دریافت کنید. در رسید شما حتما باید تاریخ تحویل گذرنامه درج شده باشد.
در هنگام سفر شما باید حتما دقت کنید که در زمان ورودتان به کشور مقصد حتما در گذرنامه مهر ورود بخورد. در غیر این صورت حتی اگر سهل انگاری از طرف پلیس مرزی آن کشور باشد صاحب گذرنامه متخلف شناخته شده و جریمه میشود. در سفر خود به هیچ عنوان گذرنامه خود را در اختیار افراد واسطه و کسانی که یونیفرم رسمی ندارند قرار ندهید. چرا که امکان سو استفاده از گذرنامهی شما بسیار بالا است.
روش های ابطال پاسپورت چیست ؟
اگر شما میخواهید گذرنامهای که دارای اعتبار 1 ساله است را ابطال نمایید باید به یکی از ادارات گذرنامه به آدرسهای زیر مراجعه کنید:
- اداره گذرنامه تهرانپارس: فلکه اول تهرانپارس، بلوار پروین، اداره گذرنامه، طبقه 2
- اداره گذرنامه شهر ری: بزرگراه فداییان اسلام، بلوار بسیج، جنب اداره گاز