5 واقعیت جالب که باید در مورد شفق قطبی باید بدانید

به روز رسانی: ۰۶ آبان ۱۴۰۲

شفق‌های قطبی یکی از دیدنی‌ترین پدیده‌های طبیعی هستند که می‌توان با آنها مواجه شد. اگر شما هم به دیدن شفق قطبی علاقه داشته باشید، می‌دانید که دیدن این پدیده خیره کننده آسان‌ترین کار دنیا نیست. امروزه بسیاری از افراد برای دیدن شفق قطبی برنامه‌ریزی می‌کنند و یکی از ضروریات این برنامه‌ریزی هم پیدا کردن یک تور مناسب است.

کارشناسان لیاناپرواز در این مطلب به نکات جالبی درباره شفق قطبی اشاره می‌کنند تا قبل از سفر با آنها آشنا شوید.

شفق قطبی

1- اصطلاح شفق قطبی در سال 1619 ابداع شد

شفق قطبی اکنون به عنوان یکی از پدیده‌های چشم‌نواز طبیعی شناخته می‌شود. جالب است بدانید که اصطلاح شفق قطبی در سال 1619 ابداع شده و نام آن نیز از الهه رومی سپیده دم و نام یونانی باد شمال الهام گرفته شده است. با این حال، در مورد اینکه چه کسی برای اولین بار این اصطلاح را ابداع کرد، توافقی وجود ندارد. مهم‌ترین افرادی که حدس زده می‌شود از این اصطلاح برای اولین بار استفاده کرده باشند، پیر گاسندی (1592-1655)، ستاره‌شناس فرانسوی و گالیله (1642-1564)، ستاره شناس ایتالیایی هستند.

5 واقعیت جالب که باید در مورد شفق قطبی باید بدانید_ شرکت خدمات گردشگری و مسافرتی لیانا پرواز

 2- شفق‌های قطبی مدام تغییر شکل می‌دهند

الگوها و اشکال شفق‌ها با تغییر جریان ذرات باردار و میدان‌های مغناطیسی متفاوت تعیین می‌شوند. پرتوها گاهی اوقات بسیار سریع در آسمان می رقصند. این پدیده خیره کننده در واقع نشانه‌های نوری جریان‌های الکتریکی هستند که از خطوط میدان مغناطیسی بالا و پایین جریان می‌یابند که در عرض‌های جغرافیایی بالا تقریبا عمودی هستند.

5 واقعیت جالب که باید در مورد شفق قطبی باید بدانید_ شرکت خدمات گردشگری و مسافرتی لیانا پرواز

3-  صدها گزارش مستند از صدای شفق وجود دارد

شفق‌های قطبی به‌ دلیل نمایش‌های سرشار از نور و تماشایی‌شان شهرت دارند، اما گزارش‌های غیرقابل توضیحی درباره صداهایی که در طول نمایش شفق قطبی در آسمان شنیده می‌شوند، کمتر شناخته شده‌اند. گزارش‌های مستند بسیاری وجود دارند که حاکی از صدای خش‌خش و به دنبال آن صدایی شبیه کف زدن هستند. این صدا به شفق قطبی نسبت داده می‌شود.

5 واقعیت جالب که باید در مورد شفق قطبی باید بدانید_ شرکت خدمات گردشگری و مسافرتی لیانا پرواز

4- رایج‌ترین رنگ‌های شفق قرمز و سبز هستند

رنگ‌های شفق قطبی به برخورد الکترون‌ها با اکسیژن یا نیتروژن و میزان انرژی بستگی دارد. اکسیژن نور سبز مایل به زرد یا قرمز ساطع می‌کند، در حالی که نیتروژن به طور کلی نور آبی می‌دهد. ترکیب این دو، رنگ‌های بنفش، صورتی و سفید تولید می‌کند که دیدن‌ آنها بسیار لذت بخش است.

دید ما در شب بیشترین حساسیت را نسبت به نور سبز دارد، بنابراین احتمال بیشتری وجود دارد که انتشار خطوط سبز اکسیژن را ببینیم. شفق‌های ناشی از برخورد نیتروژن گاهی آبی یا مخلوطی از آبی و قرمز (بنفش) هستند.

5 واقعیت جالب که باید در مورد شفق قطبی باید بدانید_ شرکت خدمات گردشگری و مسافرتی لیانا پرواز

5- شفق قطبی ویژه شب زنده‌داران

شفق‌های قطبی به احتمال زیاد نزدیک به اعتدال بهاری و پاییزی رخ می‌دهند؛ یعنی در اوایل فروردین و اوایل مهر. اما زمان ظاهر شدن آن در آسمان در هر زمانی از سال رخ می‌دهد. ماه‌های زمستان در کل زمان خوبی برای تماشای شفق قطبی است، چون شب‌ها طولانی‌تر هستند. نورانی‌ترین نمایشی که شفق‌های قطبی به راه می‌اندازند، معمولا بین 1 تا 3 ساعت دوام می‌آورند و بهترین زمان‌ مشاهده آنها نیز بین 10 شب تا 2 بامداد است.

با این حال، هیچ اطمینانی وجود ندارد که در ساعت خاصی شفق‌های قطبی را ببینید. طرفداران پروپاقرص شفق قطبی معمولا به شاخص‌های ژئومغناطیسی که سطح فعالیت ژئومغناطیسی را نشان می‌دهند، توجه می‌کنند. در صورتی که احتمال دیدن شفق قطبی در شب بالاتر از حد معمول باشد، این دوستداران بی‌چون و چرا؛ تمام شب را بیدار می‌مانند تا بتوانند شفق قطبی را در زیباترین حالت خود تماشا کنند.

5 واقعیت جالب که باید در مورد شفق قطبی باید بدانید_ شرکت خدمات گردشگری و مسافرتی لیانا پرواز

تور قطب شمال با آژانس‌های مسافرتی

شفق قطبی بی‌شک یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی است. برای دیدن این پدیده چشم‌نواز مکان‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با سفر به آنها در انتظار دیدن آن باشید. یکی از این مکان‌ها، قطب شمال است که سالانه مسافران زیادی را که مشتاق دیدن شفق قطبی هستند، به سوی خود می‌کشاند.

یکی از بهترین راه‌ها برای مسافرت به این مکان، انتخاب یک تور قطب شمال است. برای این کار می‌توانید از مشاوران لیاناپرواز کمک بگیرید تا سفر خوبی را برای خود رقم بزنید. برای اطلاعات بیشتر با شماره 02141187 تماس بگیرید.

به این مطلب امتیاز دهید
منبع: / به روز رسانی:۰۶ آبان ۱۴۰۲

ارسال نظرات و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرات و پیشنهاد های شما را صبورانه می خوانیم و پاسخ می دهیم.